Takgeneral Logo
Takgeneral Logo

آموزش هواگیری پمپ آب خانگی

هواگیری پمپ آب خانگی لازمه مهم کارکرد صحیح این دستگاه الکترونیکی است. درصورتی‌که عملیات هواگیری به‌درستی انجام نشده باشد آب به‌اندازه کافی به پمپ نمی‌رسد و این سبب طولانی تر شدن مدت‌زمان کارکرد دستگاه می‌شود. به طبع در چنین شرایطی عملکرد دستگاه بعد از مدتی مختل شده و خبر بد این است که هواگیری پمپ آب خانگی درصورتی‌که انجام نشود برای شما هزینه‌های زیادی به بار می‌گذارد.

 در ادامه ضمن ارائه توضیحات جامع در مورد نحوه انجام هواگیری پمپ آب خانگی کمی بیشتر در این مبحث تخصصی تر در مورد علل و همین‌طور مشکلات مرتبط با عدم هواگیری معطوف خواهیم شد.
 

آموزش مرحله‌به‌مرحله هواگیری پمپ آب خانگی


همان‌طور که اشاره شد این یکی از نیازهای اصلی و فنی پمپ‌های آب خانگی است. درصورتی‌که به‌درستی انجام نشود دستگاه پس از مدتی از کارکرد بازمی‌ایستد و در نهایت احتمالاً موجب سوختن الکتروموتور می‌شود. درصورتی‌که خودتان قصد هواگیری پمپ آب خانگی را دارید. بهتر است بر اساس مراحل زیر پیش بروید.

  • در وهله اول لازم است که جریان برق پمپ را قطع کنید، آن را از برق بکشید.
  • در مرحله بعد یک پیچ هواگیری در بخش گردنی و منتهی به قسمتی که به مخزن متصل می‌شود وجود دارد که باید آن را به‌آرامی و بادقت باز کنی.
  •  بعدازاین که هوای داخل دستگاه را می‌شنوید سرعت باز کردن پیچ را به‌مرور کم‌تر کنید. البته دقت کنید که لازم نیست پیچ مخزن به‌صورت کامل باز شود. درصورتی‌که باد کاملاً خالی شد هوای داخل پمپ آزاد می‌شود.
  • حالا لازم است که پیچ را کمی بسته و پمپ را مجدداً راه‌اندازی و ری استارت کنیدت.
  • در این مرحله و در زمانی که پمپ در حال کارکردن است، هوای باقی‌مانده نیز به‌صورت کامل از بین می‌رود. به این مرحله تخلیه کامل هوای پمپ آب می‌گویند.
  • بعدازاین که کاملاً هواگیری انجام شد لازم است که پیچ را به‌صورت کامل سفت کنید. در این پروسه ما چیزی شبیه به روند هواگیری رادیاتورهای خانگی را خواهیم داشت که البته در برخی از رادیاتورها آب به بیرون می‌پاشد.
     

 

 

چرا پمپ آب هوا می‌گیرید؟


بعدازاین که روند و نحوه هواگیری پمپ آب خانگی را آموختید، لازم است که کمی در مورد روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن جلوی این کار را گرفت نیز آشنا شوید. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سبب هوا گرفتن پمپ آب خانگی می‌شود مربوط به قطعی آب شهری و یا کم بودن جریان سیال خواهد بود.
البته این کم‌شدن جریان به حدی است که معمولاً دستگاه قادر به استارت خوردن و یا جمع‌کردن آب در مخزن نیستید. در فصول سرد سال لازم است که حرارت موتورخانه و شوفاژ خانه کنترل شود. برای این کار می‌توانید از پشم‌شیشه و عایق‌های مخصوص استفاده کنید. به این مسئله دقت داشته باشید که هواگیری پمپ آب خانگی باید به‌صورت دوره‌ای انجام شود. چون ممکن است با رعایت تمامی این جوانب باز هم دستگاه دچار ایراد شود.

البته این عوامل به همین‌جا ختم نمی‌شود. در ادامه بیشتر در مورد مشکلات فنی که سبب مشکل هوا گرفتن پمپ می‌شوند صحبت خواهیم کرد.

 

عوامل فنی که سبب هوا گرفتن پمپ آب می‌شوند


یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که دیریازود گریبان پمپ آب شما را می‌گیرد جرم گرفتن مسیرها و شریان‌های ورودی خواهد بود. در مقابل کم‌شدن میزان آب موجود در تانکر نیز باعث می‌شود که دستگاه هوا پمپاژ کند. قطعی آب شهری، اختلال در مسیر آب و عدم ورود یکنواخت آب به انواع پمپ‌های آب خانگی سبب می‌شود که شما بیشتر نیاز به هواگیری پمپ آب خانگی داشته باشید. در نتیجه باید نسبت به این موضوعات حساس باشید. یکی دیگر از مشکلاتی که در نهایت باز هم سبب هوا گرفتن پمپ آب می‌شود مربوط به خرابی و مشکل در واشر یا قطعه اورینگ خواهد بود.

پمپ آب خانگی حتی در مدل‌های ضعیف دارای یک نرخ مکندگی معین است که این نرخ باید با نوع آب‌بندی دستگاه هماهنگ باشد. در غیر این صورت هوا به داخل آن نفوذ می‌کند. فراتر از این موضوعات، اگر پمپ آب خانگی شما دچار نشتی شود، لازم است که عملیات هواگیری بعدازاین که نشتی گرفته شد تکرار شود.
درصورتی‌که به‌تازگی در لوله‌کشی ساختمان تغییر ایجاد نموده و یا این که تعمیرات انجام داده‌اید، لازم است که حتماً هواگیری پمپ آب خانگی را انجام دهید.
 

مشکلات پس از هواگیری نکردن پمپ

 

درصورتی‌که پمپ آب را به‌درستی و بر اساس یک مدت‌زمان معین هواگیری نکنید با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوید. پمپ‌های آب خانگی به‌منظور کم‌کردن مشکلات فشار آب مورداستفاده قرار می‌گیرند. درصورتی‌که در جریان کارکرد آن‌ها هوا وجود داشته باشد. معمولاً بعد از مدتی خود دچار اختلال می‌شوند.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که در پس عدم هواگیری پمپ آب خانگی رخ می‌دهد این است که موتور به‌صورت یکسره و بی‌دلیل کار می‌کند و یا این که جریان کاذب را در لوله دریافت می‌کند. هوا گرفتن سبب می‌شود که پمپ شما به‌صورت یکسره کار نکند. این موضوع باعث جلوگیری از نفوذ حرارت به دستگاه می‌شود و البته این یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین موضوعاتی است که در مورد سیستم‌های الکترومکانیکی باید به آن توجه داشته باشید.

 

 

 

نتیجه‌گیری


کنترل جریان هوای موجود در پمپ‌ها آب خانگی مسئله مهمی است که باید همواره نسبت به آن حساس باشید. دستگاه‌های الکتروموتور خانگی برای کارکردهای مداوم طراحی نشده‌اند، درصورتی‌که موتور مدام کار کند داغ خواهد شد. در این شرایط از عمر آن کاسته شده و مصرف برق نیز بالا می‌رود. پمپ آب خانگی نباید به همین راحتی هوا بگیرد. در این صورت احتمالاً در بخشی با نشتی ورودی هوا مواجه است. درصورتی‌که پمپ آب خانگی شما به‌صورت یکسره کار می‌کند این یکی از اصلی‌ترین دلایل و نشانه‌های بروز این مشکل خواهد بود.
در مقابل اگر نگران این موضوع هستید، باید بدانید که محصولی خاص در بازار وجود دارد که این مشکل را نخواهد داشت. در واقع برخی از پمپ‌ها هوا نمی‌گیرند. چون این دستگاه‌ها عملیات هواگیری را با ساختار و مشخصه‌های فنی که دارند به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهند. این یک قابلیت عالی برای ساختمان‌هایی با کم‌وزیاد شدن مداوم فشار آب است.
البته حتماً پمپ آب خانگی را متناسب با نیاز و نوع کارکرد و سطح استفاده انتخاب کنید. به جهت بهبود روند انتخاب و کسب راهنمایی‌های بیشتر می‌توانید روی خدمات فروشگاه تک جنرال، عرضه‌کننده انواع پمپ‌های آب خانگی و مدل‌های صنعتی حساب باز کنید.

۱۴۰۲/۸/۲۲